• Mobiel Sociaal Netwerk ZYB overgenomen door Vodafone


  20 May 2008

  Vodafone heeft vrijdag de overname van ZYB wereldkundig gemaakt. Voor 31,5 miljoen euro is ZYB, een mobiel sociaal netwerk, nu in handen van Vodafone.

  De overname is een volgende zet in de implementatie van de ‘Total Communications'-strategie van Vodafone. Vodafone is geen mobiel telecombedrijf meer, maar een ‘total communications'-onderneming, waarbij ze actief handelen om de ontwikkelingen op de markt bij te houden.

  ZYB, waar gebruikers ook de gegevens van hun telefoon als contacten, afspraken en berichten online kunnen opslaan, past in deze strategie van Vodafone. Onder meer omdat het klanten van het telecombedrijf een grotere de reikwijdte geeft in communicatiemogelijkheden.

  ZYB is in die zin uniek op de markt van sociale netwerksites, dat het zich specifiek richt op mobiele gebruikers. Leden delen informatie en berichten met hun vrienden uit het adresboek van hun mobiele telefoon.

  Pieter Knook, directeur internetdiensten bij Vodafone, noemt de contactlijst op de mobiele telefoon het hart van de persoonlijke en zakelijke netwerken van hun klanten. "ZYB geeft mensen een manier om hun contacten en relaties interactief te onderhouden. Met overname komen we onze klanten tegemoet in hun behoefte om op allerlei manieren te communiceren. Dit is Web 2.0 in actie."

  Tommy Ahlers, CEO van ZYB is in zijn nopjes met de overname. "Vodafone en ZYB delen dezelfde visie. Met het wereldwijde bereik van Vodafone kan ZYB nu de mobiel nog meer vooruit helpen op het gebied van interactieve communicatie, wat de mensen als zo goed kennen van hun pc."

  ZYB blijft gestationeerd in Denemarken en wordt ingelijfd bij de afdeling internetdiensten van Vodafone.

  Bron: Emerce

Voeg een beoordeling / Reactie toe