• EU voert regels omtrent limieten kosten in


  01 March 2010

  Telecombedrijven moeten zich sinds maandag houden aan nieuwe regels over het bedrag dat zij in rekening mogen brengen voor het gebruik van mobiel internet in de Europese Unie.

  Klanten moeten tot 1 juli aangeven hoeveel zij maximaal willen besteden, diegenen die dat niet doen krijgen automatisch een limiet van vijftig euro.

  Wanneer gebruikers van mobiel internet op tachtig procent van hun limiet zitten, moeten netwerken hun een waarschuwing sturen. Gaan zij daar overheen, dan worden ze automatisch afgesloten.

  De Europese Commissie droeg netwerken al op de kosten voor mobiele telefonie te drukken, wat leidde tot een daling van gemiddeld 35 procent in telefoonrekeningen. De kosten voor mobiel internet bleven tot dusverre onaangeroerd.

  Daar kwam verandering in toen bleek dat een Duitse reiziger een rekening van 46 duizend euro gepresenteerd kreeg voor het via mobiel internet kijken van een tv-show in Frankrijk in 2009. Een Britse student moest negenduizend euro betalen voor een maand mobiel internetten in het buitenland.

  Door een maximaal bedrag in te voeren hoopt de Commissie dat 'telecomaanbieders zullen werken aan het verlagen van de prijzen', aldus EU-woordvoerder Jonathan Todd. De nieuwe Eurocommissaris voor digitale zaken Neelie Kroes noemde de maatregel een stap in het 'winnen van het vertrouwen van de consument om internet te gebruiken, terwijl hij door Europa reist'.

  Telecombedrijven mogen elkaar nu niet meer dan een euro per megabyte in rekening brengen.

  Bron: Mobielinternet.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe