• KPN Mobiel internet naar max. 14,4 Mbit/s


  16 December 2009

  KPN gaat de snelheid van zijn mobiele HSDPA-netwerk opvoeren tot een downloadsnelheid van maximaal 14,4 Mbit/s. Het netwerk wordt eerst opgewaardeerd op drukke plaatsen als Schiphol en in grote steden. Over ongeveer een jaar is de nieuwe snelheid beschikbaar voor circa 80 procent van de Nederlandse bevolking.

  De maximale downloadsnelheid wordt verdubbeld van 7,2 Mbit/s naar 14,4 Mbit/s. Ook de maximale uploadsnelheid wordt verhoogd, van 1,4 Mbit/s naar 2 Mbit/s. Klanten met mobiel internet van KPN kunnen hierdoor nog sneller e-mailen en internetten, waar en wanneer zij willen. De maximale snelheid is afhankelijk van het aantal gebruikers op het netwerk en de hardware die wordt gebruikt.

  Hiermee biedt KPN, die een jaar geleden begon  aan de uitrol van HSDPA 7.2, een hogere snelheid dan de concurrentie. In januari startte Vodafone met een snelheidsverhoging naar maximaal 7.2 down en 1.4 Mbps up. Een maand later gevolgd door T-Mobile die de upload zelfs naar 2.0 Mbit/s verhoogde.

  Tegenover Telecompaper meldt KPN het volgende: ‘Verwacht wordt dat mobiel met deze en toekomstige, nog hogere, bandbreedtes een prima en in sommige gevallen zelfs beter alternatief zal zijn voor vaste verbindingen, bijvoorbeeld in landelijke gebieden.’     

  Bron: Telecompaper.com

Voeg een beoordeling / Reactie toe