• Mobiel Internet groeit 30% bij T-Mobile


  11 August 2009

  De Europese omzet uit mobiel internet, onder meer via de iPhone, groeide bij T-Mobile met 30 procent in een jaar tot 455 miljoen euro. Dat is nog geen tiende van de totale omzet die het bedrijf in Europa realiseert.

  Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend presenteerde.

  Twee jaar geleden inde het bedrijf per een klant maandelijks 1,20 euro aan mobiel dataverkeer. Een jaar geleden was dat 1,50 euro en in het net afgesloten kwartaal was dat 1,90 euro. De groei lijkt iets te versnellen.

  Nederlandse klanten brengen T-Mobile iets meer omzet per maand met, volgens calculaties van Emerce, 2,29 euro per maand. Een Nederlander betaalt T-Mobile gemiddeld 24 euro per maand.

  T-Mobile Nederland boekte een totaalomzet van 465 miljoen euro, een toename van 4 procent in een jaar. Echter, wanneer louter naar de omzet uit bellen, sms’en en internetten wordt gekeken daalde de omzet in een jaar van 403 miljoen naar 387 miljoen euro. Een kwart van de omzet is afkomstig uit sms en mobiel internet (ook wel: non voice).

  Zie hier de financiële specificaties van de Nederlandse markt.

  Nederland en Engeland noteerden als enige in het mobiele concern een daling van het aantal gebelde minuten. In Engeland was die daling 6,1 procent en in Nederland 8,9 procent.

  Het aantal Nederlandse klanten steeg afgelopen drie maanden met 188.000 tot 5,4 miljoen. In heel Europa heeft T-Mobile 116 miljoen klanten. Met de Amerikanen erbij staat de klantenteller op 150 miljoen.

  T-Mobile Europa boekte een kwartaalomzet van 5,5 miljard euro. De mobiele tak van Deutsche Telekom is verantwoordelijk voor 58 procent van de verkopen van het moederbedrijf. Het bedrijf is ook aanbieder van ADSL en vaste telefonie en biedt zakelijke IT-diensten.

  De nettowinst van het concern steeg afgelopen jaar met 32 procent tot 521 miljoen euro.

  Bron: Emerce.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe