• Verhoging mobiel internet snelheid van Vodafone


  27 January 2009

  Vodafone verhoogt per direct in Nederland zijn maximale downloadsnelheid voor mobiel internet op laptops naar 7,2 mbps. KPN deed dat al eerder.

  Vodafone is gestart met de uitrol van hogere snelheden mobiel internet op notebooks tot maximaal 7.2 mbps (download) en 1.4 mbps (upload). "Hiermee zou in een ideale situatie in circa 5 seconden een presentatie of geluidsbestand van 4MB gedownload en in circa 25 seconden verstuurd kunnen worden", stelt de telecomaanbieder in een persbericht.

  Eerst in Amsterdam

  De hogere downloadsnelheid is volgens Vodafone eerst alleen rond Amsterdam beschikbaar, daarna volgt de rest van de Randstad. De uploadsnelheid van 1,4 mbps heeft al wel een 'bevolkingsdekking van meer dan 90 procent'.

  De snelheidsverhoging geldt momenteel alleen voor klanten met een abonnement voor 'maximale snelheid' op de laptop. De snelheden van andere abonnementen met 'vaste kosten' en de 'Zorgeloos Internet BloX', voor mobiel internet op de telefoon, blijven voorlopig ongewijzigd.

  KPN

  In november meldde KPN dat zijn 7,2 mbps-netwerk een dekking van 90 procent had bereikt. Ook bij KPN geldt de hoogste downloadsnelheid alleen voor laptopgebruikers.

  Bron: Webwereld.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe