• Gratis mobiel internet voor Belgen op mobiel


    24 December 2008

    Telecomaanbieder Mobile Vikings introduceert gratis mobiele internettoegang voor de Belgische markt. Naar verluidt, moeten de inkomsten uit ‘transacties en gerichte advertenties’ komen. Belgen die gratis via hun mobiele telefoon willen internetten (tot 1 GB per maand), kunnen nu terecht bij telecomaanbieder Mobile Vikings, een onderdeel van het Belgische interactieve bureau City Live. Zij hebben de keuze om volledig over te stappen (met behoud van hun bestaande telefoonnummer) of om de gratis dienst als tweede provider te nemen. Volgens Koen Delvaux, Chief Technology Officer City Live, moet de mobiele internetter straks ‘persoonlijk getinte’ advertenties voorgeschoteld krijgen. Daarmee wordt de gratis internettoegang gefinancieerd.

    Delvaux denkt met name lokale adverteerders te kunnen trekken, aangezien de locatie van de internetter nauwkeurig wordt bijgehouden. Hij stelt dat een verdere omzetstroom komt uit eventuele transacties; zijn bedrijf claimt een percentage van de aankopen die ‘zijn’ internetters via het netwerk van Mobile Vikings plegen. Tot dusver heeft Delvaux echter nog geen adverteerders aan zich weten te binden. Over de financiering van Mobile Vikings doet hij geen verdere uitspraken: “Daar hebben wij met onze investeerders afspraken gemaakt.” Delvaux weigert desgevraagd ook om de naam van de betrokken netwerkoperator te noemen.

    Ook wil hij niet ingaan op de periode die de gratis dienst heeft gekregen om de gepleegde investeringen terug te verdienen. Wel stelt de Chief Technology Officer dat er Europese ambities bestaan voor de gratis internettoegang. Over de termijn waarop de geplande buitenlandse expansie zijn beslag moet krijgen, kan Delvaux evenmin uitspraken doen.

    Bron: Telecom-update.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe