• Grote Mobiel Internetstoring Telfort


  28 November 2008

  Telfort kampte deze week met een grote internetstoring op het mobiele netwerk. Vooral bezitters van Nokia's konden vanaf woensdagnacht tot vrijdagmiddag geen dataverbinding opzetten. Inmiddels is de storing opgelost, zegt Telfort.

  De storing deed zich door het hele land voor, blijkt uit de reacties op GoT. Telfort erkent de problemen en zegt dat de laatste storing vrijdagmiddag om ongeveer twee uur is opgelost. Alle klanten zouden nu weer moeten kunnen internetten op hun telefoon, zegt Anita Groenink van Telfort tegenover Tweakers.net.

  Het netwerk van Telfort, dat bij KPN is ondergebracht, is getroffen door meerdere storingen. De grootste deed zich woensdagnacht voor, aldus Groenink. Die storing duurde donderdag de hele dag. "Het datacentrum was volgelopen met data, dus dat functioneerde niet meer." Wat precies het euvel was, blijft onduidelijk. Toen de storing door middel van een herstart van het netwerk werd opgelost, deed zich iets curieus voor. "Veel mensen konden weer internetten, alleen bezitters van Nokia's niet. Door een fout bij de instellingen konden ze geen contact met het netwerk maken."

  De reeks van storingen houdt volgens gebruikers al een week aan, waarbij vooral vorig weekeinde en afgelopen donderdag veel mensen niet konden internetten. Groenink hoopt dat de storingen nu zijn afgelopen. Het is mogelijk dat sommige klanten die de klantenservice probeerde te bellen, lang in de wacht moesten staan. "We proberen iedereen snel te woord te staan, maar als het heel druk is, kan dat even duren."

  Bron: Tweakers.net

Voeg een beoordeling / Reactie toe