• Mobiel Internet zorgt voor stijging omzet KPN


  01 November 2008

  Het aantal televisieabonnees van KPN steeg volgens de cijfers (Excel bestand) in het derde kwartaal met 64.000 tot een totaal van 700.000. KPN TV had aan het eind van september een marktaandeel van 21 procent op de digitale televisiemarkt.

  Het mobiele dataverkeer liet ook in het derde kwartaal weer een sterke groei zien: de omzet steeg met 25 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, vooral door een toename van het aantal klanten dat gebruik maakt van internet op de mobiele telefoon.

  De totale omzet en overige inkomsten van de consumentenmarkt daalden overigens wel met 3 procent tot 1,021 miljard euro, terwijl de EBITDA steeg met 8,4 procent tot 194 miljoen euro. KPN verloor overigens weer 30.000 vaste bellers in het derde kwartaal, maar dat is minder dan de 100.000 een jaar terug.

  In de zakelijke markt verbeterde de EBITDA in het derde kwartaal met 6,4 procent tot 199 miljoen euro. De omzet van de mobiele data-activiteiten in de zakelijke markt groeide wederom sterk met 50 procent op jaarbasis.

  Ook in het buitenland deed KPN het over het algemeen goed. Dochters E-Plus en BASE zagen hun omzet toenemen. De Duitse mobiele operator sloot het kwartaal af met 17 miljoen klanten, een stijging van 21 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2007.

  KPN heeft tot nu toe geen impact ondervonden van verslechtering van het economische klimaat op haar activiteiten, maar verwacht wel een verslechtering. Zij het niet op het resultaat: De EBITDA voor KPN als geheel, zal in 2008 uitkomen op ongeveer 5 miljard euro, inclusief circa 100 miljoen euro aan boekwinsten op de verkoop van vastgoed.

  Op de persconferentie meldde topman Ad Scheepbouwer dat KPN doorgaat met de uitrol van glasvezel in tien grote steden. "Dan komt er een evaluatie. We willen eerst zekerheid over ons belang in Reggefiber en de wetgeving rond glasvezel, gezien de enorme investeringen die hiermee gemoeid zijn."

  Bron: Emerce.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe