• "Groei mobiel internet het hoogst in Latijns Amerika"


  26 August 2008

  Het gebruik van internet via de mobiele telefoon is het afgelopen jaar explosief gestegen, zegt het Noorse browserbedrijf Opera. Het gebruik van de op Java gebaseerde browser Opera Mini is in het afgelopen jaar verviervoudigd.

  De gebruikers van Opera Mini hebben in de maand juli meer dan 3,7 miljard internetpagina's met deze mobiele browser bezocht, zo staat in het maandrapport van Opera. Dat waren er in dezelfde maand van vorig jaar nog 920 miljoen. Het aantal gebruikers van de mobiele browser nam toe van 3,5 miljoen een jaar geleden tot 15,8 miljoen nu.

  Opera logo, alleen de 'O' met schaduw (90 pix)Opera noemt geen exacte cijfers voor Nederland, maar het lijkt erop dat het gebruik van mobiel internet hier niet zo snel groeit als in sommige andere landen. Opera noemt in het maandrapport Latijns-Amerika als belangrijkste groeimarkt, terwijl Nederland niet bij de tien landen hoort waar Opera Mini het meest wordt gebruikt.

  Volgens het het Open Mobiel Internet Initiatief, een samenwerkingsverband van diverse bedrijven en de Consumentenbond met als doel mobiel internet gemeengoed te maken, ligt die groei inderdaad lager. Het aantal gebruikers van mobiel internet neemt elk jaar met dertig tot veertig procent toe, schatte OMI² twee maanden geleden. Volgens het samenwerkingsverband maken ongeveer 1,6 miljoen Nederlanders gebruik van internet via de mobiele telefoon.

  Bron: Tweakers.net

Voeg een beoordeling / Reactie toe