• Sterke concurrentie bij mobiel internet


    31 July 2008

    Het is inmiddels wel duidelijk dat de groei in de telecom moet komen van mobiele datadiensten zoals SMS en vooral mobiel internet.

    Benjamin benadrukt in het artikel de rol die de recent gelanceerde iPhone 3G speelt in deze ontwikkeling. In Nederland heeft T-Mobile vooralsnog de exclusieve verkooprechten. Maar KPN en Vodafone laten het daar niet bij zitten. KPN verwacht nog voor het einde van het jaar de iPhone in Nederland te mogen verkopen. “Wij zijn nog steeds in gesprek met Apple”, aldus bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer woensdag tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers van KPN. Vodafone lanceerde afgelopen weken een Sim Only abonnement voor sim-lockvrije iPhone 3G’s en probeert daarmee overstappers naar T-Mobile te behouden.

    Het gerucht gaat zelfs dat de storing bij T-Mobile afgelopen week misschien wel eens het werk van een concurrent zou kunnen zijn. En helemaal vreemd is die gedachte niet als je je realiseert dat de iPhone-gebruikers op dit moment de meest waardevolle klanten zijn voor T-Mobile (25 tot 65 euro per maand per gebruiker gedurende 2 jaar). Een paar dagen storing zal veel zakelijke gebruikers nog wel even tot nadenken zetten voordat ze overstappen naar T-Mobile. Kortom, de strijd om de mobiele surfer is nu echt begonnen!

    Bron: Marketingfacts.nl

Voeg een beoordeling / Reactie toe