• T-Mobile geeft iPhone abonnees sneller mobiel internet


  27 July 2008

  DEN HAAG - Een groeiende groep trouwe internetabonnees van T-Mobile voelt zich benadeeld. Ze krijgen een veel langzamere internetverbinding dan de IPhone abonnee, terwijl ze net zoveel betalen namelijk rond de 29 euro. Op diverse internetforums wordt geklaagd over de ongelijke behandeling.

  Op de website van Pocketinfo zijn een aantal forums waarin gebruikers hun ongenoegen uiten. …’Ik heb net met T-mobile gebeld en wordt er niet goed van’, schrijft Ghozd ‘Ik wil de snelheid die de iPhone gebruikers hebben ook hebben. Betaal potverdomme meer en krijg een lagere snelheid. Dat is toch niet normaal.’

  De woordvoerder van T-Mobile Priscilla Tomasoa benadrukt dat de iPhone diverse applicaties heeft die snel internet vereisen en dat de meeste smartphones (internettelefoons red.) die snelheid niet nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Het is volgens Tomasoa wel mogelijk om voor de Windows Mobile toestellen net zo snel internet te krijgen als op de Apple iPhone maar dan moet je meer betalen, en precies dat is de gebruikers in het verkeerde keelgat geschoten.

  In de reactie van Mc Hubert valt te lezen …’Ik begrijp niet dat andere producenten van toestellen zich niet genaaid voelen door de actie van T-Mobile. Waarom zou HTC nog zaken doen met T-Mobile als hun toestellen niet onder dezelfde condities kunnen worden verkocht als de iPhone? In feite degradeert T-Mobile hun toestellen.’

  Sommige abonnees dreigen met overstappen naar een andere aanbieder en anderen willen een iPhone kopen, doorverkopen en de simkaart in hun eigen smartphone zetten. De woordvoerder van T-mobile benadrukt echter dat dat niet mag en ook niet kan.

  Als er behoefte is aan soortgelijke abonnementen voor andere smartphones dan zal T-Mobile zich daar over buigen, maar T-mobile heeft nog geen klachten binnen gekregen, aldus Tomasoa.

  Bron: AD.NL

Voeg een beoordeling / Reactie toe