• Nederlands bedrijf maakt als eerste mobiel breedband internet mogelijk


  29 June 2008

  Worldmax is het eerste bedrijf in Europa met een dekkend netwerk op basis van de wereldwijde WiMAX standaard, dat binnen én buiten breedband internet biedt. Op 17 juni jongstleden lanceerde Worldmax voor de regio Amsterdam de eerste Europese WiMAX dienst onder de naam ‘Aerea Light'. 

  Voor de levering en beheer van het Business Support Systeem voor Aerea Light, selecteerde Worldmax Datacon. Dit Tilburgse ICT bedrijf was al eerder verantwoordelijk voor vergelijkbare implementaties bij UPC Mobile en T for Telecom.

  Met ‘Area Light' kunnen klanten profiteren van draadloze breedbandtoegang tot het internet. Dat betekent dat gebruikers binnen de Amsterdamse ring online games kunnen spelen, films kunnen downloaden of bekijken of naar streaming muziek kunnen luisteren, waar ze ook zijn.

  "De tijdslijnen voor de realisatie van Aerea Light waren zeer ambitieus", aldus Ingrid Goos, Marketing & PR bij Worldmax, "Datacon heeft bewezen dat zij de kennis en capaciteiten heeft om een Business Support Systeem voor WiMAX in korte tijd te kunnen implementeren. Na de zomer zal Worldmax naast het prepaid product ook een postpaid product aanbieden. Ook hiervoor zijn de tijdslijnen kort, maar we hebben er alle vertrouwen in dat Datacon ons ook in deze fase prima zal ondersteunen."

  Ervaring in de telecom branche
  Datacon bouwde de laatste jaren veel ervaring op met de specifieke softwaretechnische behoeften van telecom operators en Mobiele Virtuele Netwerk Operators (MVNO's). Het Tilburgse ICT-bedrijf implementeerde voor Worldmax een platform waarmee de communicatie tussen gebruiker en aanbieder plaatsvindt.

  "Hoewel het gaat om een regionale propositie, hebben we met deze implementatie het eerste webbased Business Support Systeem in Europa geleverd dat daadwerkelijk WiMAX ondersteunt", aldus Meindert van Duijvenbode, CEO van Datacon.

  "De stappen naar landelijke dekking van WiMAX zullen de komende periode vragen om steeds meer uitbreidingen van deze innovatieve software." Voor de implementatie maakte Datacon gebruik van het door het bedrijf zelf ontwikkelde softwareproduct TelBase.

Voeg een beoordeling / Reactie toe