• Miljoenenboete Telfort vanwege UMTS


  14 June 2008

  Het Agentschap Telecom heeft KPN-dochter Telfort een mlnenboete opgelegd. Reden is dat de mobiele operator geen snel UMTS-netwerk heeft aangelegd. Daartoe verplichtte Telfort zich wel, nadat het in 2000 ruim euro 400 mln had betaald voor een UMTS-requentie.

  Dat meldt Het Financieele Dagblad vrijdag.

  Vanaf deze week kost het Telfort elk kwartaal dat het in gebreke blijft euro 5 mln. De boete kan oplopen tot maximaal euro 40 mln. Volgens het Agentschap Telecom is dat bedrag ongeveer even hoog als de totale kosten voor de aanleg van een UMTS-netwerk. KPN zegt bezwaar aan te tekenen tegen de boete.

  Acht jaar geleden kochten vijf mobiele operators een UMTS-licentie. Daarmee is het mogelijk om via de mobiele telefoon of de laptop snel data te versturen en te ontvangen. Aan de licenties zat de verplichting vast om binnen zeven jaar een netwerk te bouwen dat landelijk dekkend is.

  Sindsdien heeft KPN concurrent Telfort overgenomen, maar slechts e e n netwerk in gebruik genomen. Dat wordt ook door de klanten van Telfort gebruikt, aldus het dagblad.

  Bron: FD

Voeg een beoordeling / Reactie toe