• Ether TV nu via KPN op mobiele telefoons


  05 June 2008

  Binnenkort kan iedereen overal op zijn mobieltje televisie kijken, althans als je een abonnement neemt bij KPN en een toestel koopt van Samsung.

  Het Nederlandse telecomconcern opent volgende week een netwerk speciaal voor de verspreiding van televisie naar mobiele telefoons. Dat is een Europese primeur; tot nu toe was het alleen mogelijk om mobiel tv te kijken met mobiel internet.

  Het netwerk dat donderdag wordt gelanceerd (MobielTV) werkt net als Digitenne, televisie die via de ether wordt verzonden. 

  Tien zenders
  Er zijn via MobielTV tien zenders te ontvangen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, de nieuwe nieuwszender RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons.

  Volgens KPN zullen omroepen ook programma's aanbieden speciaal voor mobiele telefoons. Een abonnement kost 9,95 euro per maand. 

  Voorlopig zijn alleen nog maar de Samsung mobieltjes van het type P960 geschikt voor deze dienst. KPN verwacht dat later dit jaar de mobiele televisie ook te zien zal zijn op toestellen van Nokia en LG en andere typen van Samsung.

Voeg een beoordeling / Reactie toe