U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • Meer mobiel internet aanbieders in Nederland


  03 March 2009

  Kabelbedrijf Ziggo is één van de kandidaten voor een frequentie om snel mobiel internet aan te kunnen bieden.

  Dat zei een woordvoerder dit weekend in reactie op de plannen van staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken). De staatssecretaris wil volgend jaar zes frequenties voor supersnel mobiel dataverkeer veilen. Het gaat daarbij om technologieën die nu nog in de kinderschoenen staan, zoals Wimax en de UMTS-variant Long Term Evolution.

  Nu zijn er nog maar drie partijen die met een eigen licentie snel mobiel internet aanbieden: KPN, Vodafone en T-Mobile. Zij bemachtigden in 2000 een UMTS-licentie bij een veiling die de Nederlandse staat in totaal 2,7 miljard euro opleverde.

  Ziggo heeft in het verleden geëxperimenteerd met Wimax, dat zorgt voor draadloos internetverkeer over grote afstanden. UPC en Tele2 zijn andere kandidaten om mee te doen aan de veiling. Woordvoerders van beide bedrijven zeiden met belangstelling te kijken naar deelname.

  Bron: NRC.nl

 • Mobiel internet winstmaker T-Mobile


  02 March 2009

  Europese consumenten omarmen mobiel internet in hoog tempo. T-Mobile realiseerde over heel 2008 10 procent van zijn omzet met de verkoop van data-abonnementen.

  Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het telecombedrijf vanochtend bekendmaakte. Een kleine 1,5 miljard euro van de 13,7 miljard omzet is afkomstig van klanten die naast hun bel- en sms-bundel ook een internetabonnement namen. Hoeveel de exclusieve distributieovereenkomsten voor Apples iPhone en Google's Android G1-toestel direct bijdroegen aan die groeisprong, van 45 procent in een jaar, is niet bekend. Aan het einde van het derde kwartaal was nog 7 procent van de omzet afkomstig uit mobiel dataverkeer, exclusief sms en mms.

  Specificaties hierover over het vierde kwartaal geeft moederbedrijf Deutsche Telekom niet. De mobiele operator zag het aantal klanten voor mobiel internet in een jaar groeien met 53 procent tot 5,9 miljoen. T-Mobile boekte internationaal een omzet van 35,9 miljard euro. Een kleine 22 miljard daarvan realiseerde het in de V.S., een plus van 13,5 procent, de rest in Europa. Het bedrijfsresultaat groeide in 2008 met 23,2 procent tot 1,1 miljard euro. Internationaal bedient T-Mobile 128 miljoen klanten, een plus van 6,3 procent in een jaar. Daarvan bevinden zich er 96 miljoen in Europa, waar de groei 5,1 procent bedroeg.

  In Nederland groeide T-Mobile vorig jaar netto met 420.000 klanten tot 5,3 miljoen. In het vierde kwartaal won het bedrijf 69.000 klanten, versus 47.000 in het jaar ervoor.

  Opvallend is de groei in het segment ‘vaste breedbandaansluitingen'.
  Op zijn thuismarkt bedient Deutsche Telekom 15 miljoen ADSL-klanten, 8 procent meer dan een jaar ervoor. Internationaal, echter, groeide het aantal breedbandklanten met 23,5 procent tot 1,7 miljoen. In Nederland werd T-Mobile door de overname van Orange exploitant van een ADSL-netwerk. 480.000 breedbandklanten gebruikt zijn breedbandaansluiting zowel om te bellen en internetten als om televisie te kijken. Het bedrijf signaleert vooral een populariteitsgroei van IPTV in het
  oosten van Europa.

  Bron: Emerce.nl

 • Ook T-Mobile biedt nu 7,2 MB mobiel internet aan


  17 February 2009

  T-Mobile gaat de snelheden van het mobiel internet verhogen. Dit doet het bedrijf om zo de concurrenten bij te blijven

  Onder andere KPN en Vodafone hebben de snelheden voor mobiel internet verhoogd. Om nu niet achter te blijven heeft T-Mobile dit nu ook gedaan. Het gaat om de snelheid van HSDPA-verbindingen die vooral gebruikt wordt voor laptops. De downloadsnelheid is nu verhoogd naar 7,2 Mbit en de uploadsnelheid is verhoogd naar 2 Mbit. Hierdoor stoot T-Mobile de concurrent KPN van de eerste plaats. Die biedt namelijk een uploadsnelheid van 1,4 Mbit aan.

  De dekking van T-Mobile's HSDPA-netwerk met deze snelheid is op dit moment slechts vijftig procent. Aan het eind van dit jaar hoopt T-Mobile een dekking te hebben van negentig procent. Dan nog kunnen de snelheden niet gegarandeerd worden omdat de omgeving en situatie waar de gebruiker zich in bevind invloed kan hebben op de verbinding.

  Om gebruik te maken van deze snelle verbinding moet wel een 'Laptop Executive’ breedband internetabonnement afgesloten worden. De kosten hiervoor bedragen zo'n zestig euro per maand. De verhoging van de snelheid geldt voor zowel de nieuwe klanten als de bestaande klanten. De prijzen zijn op 16 februari 2009 in de mobiel internet vergelijker Internetlaptop.nl verwerkt.

  Bron: Techzine.nl