U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • KPN gaat garantie afgeven op minumum snelheid mobiel internet


  27 July 2010


  Uit de recentelijk verschenen cijfers van het tweede kwartaal blijkt dat KPN garanties gaat afgeven voor de minimumsnelheid van mobiel internet in Nederland.

  In het document staat dat KPN nieuwe pakketten voor mobiel internet gaat aanbieden voor verschillend gebruik. Deze pakketten zullen gesorteerd zijn op prijs, hoeveelheid datagebruik en gegarandeerde snelheden.

   
  Dat er nieuwe pakketten aan zaten te komen die inspelen op de verschillende wensen van gebruikers was al bekend. KPN liet eerder weten dat mobiel internet inmiddels zo is gegroeid dat het een massaproduct is. Tegenover Tweakers.net vertelde een woordvoerder toen: “Bij een massaproduct hoort geen one size fits all, want verschillende mensen willen verschillende dingen.”

  Dat KPN minimumsnelheden voor mobiel internet gaat garanderen, is wel nieuwe informatie. Om welke snelheden het zal gaan, wil de provider niet bekendmaken.

  Feit is dat dit nog nooit eerder gedaan is. Providers vermelden tot nu toe alleen een maximumsnelheid. Het garanderen van een minimumsnelheid is lastig omdat het aantal gebruikers, de capaciteit van het netwerk en het toestel van een gebruikers invloed uitoefenen.

   
  KPN kondigt in het verslag een verbetering aan wat betreft de capaciteit en snelheid van het mobiele netwerk om de klanten met een smartphone tegemoet te komen. De provider verwacht dat het aantal consumenten met een smartphone met 50 procent op jaarbasis zal toenemen.

  Volgens KPN zal een netwerk van hoge kwaliteit resulteren in een “superieure gebruikerservaring”. Dit levert meer klanten op met smartphones die gemiddeld meer geld opleveren dan een klant zonder smartphone.

  Daarom zal de komende tijd meer geïnversteerd worden in sneller en beter betrouwbaar mobiel internet. Dit zal onder andere bewerkstelligd worden door zendmasten te voorzien van glasvezel.

  Bron: Nu.nl

 • Vodafone komt met nieuwe mobiel internet abonnementen


  11 May 2010

  Vodafone Nederland past zijn tarieven voor 'Mobiel Internet op de laptop' aan. De grootste verandering is een vergroting van de databundels tegen een scherpere prijs. Die vergroting van de databundel moet concreet betekenen dat je vaker en langer 'Internet op de laptop' kunt gebruiken. De nieuwe tarieven gelden voor zowel particuliere als zakelijke klanten.

  De belangrijkste wijzigingen op een rij:

  Vernieuwde prijsplannen voor particuliere gebruiker

  • Mobiel Breedband abonnementen: grotere bundels, hogere snelheid en prijsverlaging op de Basis en Extra varianten
  • Introductie van 3 nieuwe Prepaid bundels: naast de bestaande dagbundel, nu ook een week-, maand- en kwartaal bundel.

  Vernieuwde prijsplannen voor zakelijke gebruiker

  • Mobiel Breedband-abonnementen: grotere bundels, hogere snelheid en prijsverlaging op de Basis en Extra varianten
  • Mobiel Breedband Pro-abonnementen: grotere bundels en een prijsverlaging op de Basis Pro en Extra Pro varianten
  • Verlaging van de nationale tarieven per MB voor Mobiel Breedband Internationaal en Data Groepsbundel

  Bron: Mobielinternet.nl

 • Ziggo en UPC winnen frequentie en komen ook met mobiel internet


  22 April 2010

  Tele 2 en Ziggo 4, een samenwerking van kabelaars UPC en Ziggo, hebben elk 40MHz aan frequentieruimte gewonnen bij de 2,6GHz-veiling. Daarnaast mogen de bestaande providers KPN, Vodafone en T-Mobile ruimte kopen in de 2,6GHz-band.

  Daarmee hebben alle vijf bedrijven die boden, frequentieruimte gewonnen, zo heeft het Agentschap Telecom bekendgemaakt. Tele2 en Ziggo 4, de naam waaronder Ziggo en UPC meededen, krijgen elk 40MHz toegewezen. KPN en Vodafone krijgen elk 20MHz en T-Mobile krijgt 10MHz. Iedere aanbieder behalve Vodafone heeft daarmee de maximale hoeveelheid frequentieruimte verworven. Vodafone mocht 25MHz krijgen, maar kiest waarschijnlijk voor 20MHz vanwege de mogelijkheid tot 'gepaard spectrum'. Met blokken van 10MHz kan een provider een netwerk opzetten, waarmee een device en een antenne tegelijkertijd signalen kunnen zenden en ontvangen.

  Met deze uitkomst blijft 60MHz frequentieruimte in handen van de overheid, die in totaal 190MHz aanbood. De veiling begon dinsdag, nadat KPN en Vodafone vorige week een rechtszaak om de veiling uit te stellen hadden verloren. De voorwaarden van de veiling waren zó opgesteld dat nieuwkomers meer frequentieruimte konden verwerven. Overigens staat nog niet vast wie welke frequenties krijgt; dat wordt bepaald in een tweede biedronde, die komende maandag plaatsvindt.

  De 2,6GHz-frequenties mogen voor alle netwerktechnieken worden gebruikt, maar het ligt voor de hand dat de vijf bedrijven ze vooral voor wimax of lte zullen gebruiken. Beide 4g-technieken moeten mobiel internet mogelijk maken met snelheden van op termijn enkele honderden megabit per seconde tot, in de nog verdere toekomst, 1Gbps.

  Bron: Tweakers.net