U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • T-Mobile verlaagt prijs mobiel internet GSM


  21 May 2008

  T-Mobile introduceert vanaf 19 juni 2008 T-Mobile Grenzeloos. Met T-Mobile Grenzeloos is bellen en (mobiel) internet gebruik in de Europese Unie nu erg voordelig.


  Bart Weijermars, Marketing Directeur van T-Mobile in Nederland: "Ongeveer één derde van onze zakelijke klanten belt of sms't regelmatig in het buitenland. Voor deze klanten is T-Mobile Grenzeloos erg aantrekkelijk en door de lage tarieven voor bellen en internet in de Europese Unie zullen zij voordeliger uit zijn."

  T-Mobile Grenzeloos is vooral geschikt voor klanten die regelmatig bellen en internetten in het buitenland.  De kosten voor het gebruik van (mobiel) internet zijn verlaagd naar € 1,68 per MB . Alle genoemde tarieven zijn ex. BTW. T-Mobile Grenzeloos is voor zowel de zakelijke als de consumentenmarkt beschikbaar. Vanaf 19 juni zal T-Mobile Grenzeloos de optie T-Mobile Buitenland Plus vervangen.

  Bron: T-Mobile

 • Mobiel Sociaal Netwerk ZYB overgenomen door Vodafone


  20 May 2008

  Vodafone heeft vrijdag de overname van ZYB wereldkundig gemaakt. Voor 31,5 miljoen euro is ZYB, een mobiel sociaal netwerk, nu in handen van Vodafone.

  De overname is een volgende zet in de implementatie van de ‘Total Communications'-strategie van Vodafone. Vodafone is geen mobiel telecombedrijf meer, maar een ‘total communications'-onderneming, waarbij ze actief handelen om de ontwikkelingen op de markt bij te houden.

  ZYB, waar gebruikers ook de gegevens van hun telefoon als contacten, afspraken en berichten online kunnen opslaan, past in deze strategie van Vodafone. Onder meer omdat het klanten van het telecombedrijf een grotere de reikwijdte geeft in communicatiemogelijkheden.

  ZYB is in die zin uniek op de markt van sociale netwerksites, dat het zich specifiek richt op mobiele gebruikers. Leden delen informatie en berichten met hun vrienden uit het adresboek van hun mobiele telefoon.

  Pieter Knook, directeur internetdiensten bij Vodafone, noemt de contactlijst op de mobiele telefoon het hart van de persoonlijke en zakelijke netwerken van hun klanten. "ZYB geeft mensen een manier om hun contacten en relaties interactief te onderhouden. Met overname komen we onze klanten tegemoet in hun behoefte om op allerlei manieren te communiceren. Dit is Web 2.0 in actie."

  Tommy Ahlers, CEO van ZYB is in zijn nopjes met de overname. "Vodafone en ZYB delen dezelfde visie. Met het wereldwijde bereik van Vodafone kan ZYB nu de mobiel nog meer vooruit helpen op het gebied van interactieve communicatie, wat de mensen als zo goed kennen van hun pc."

  ZYB blijft gestationeerd in Denemarken en wordt ingelijfd bij de afdeling internetdiensten van Vodafone.

  Bron: Emerce

 • Mobiele Sociale Netwerken worden hot


  15 May 2008

  Uit een van de vele, vele onderzoeken van eMarketer blijkt: het via mobiel bezoeken van sociaal netwerken staat op het punt te exploderen van 82 miljoen gebruikers in 2007 naar meer dan 800 miljoen gebruikers wereldwijd in 2012 (lees: ’Everyone Is Talking About Mobile Social Networking‘). Dat is over vier jaar al.

  En dus… moeten we allemaal heel erg aan de slag met mobiel internet en de marketingactiviteiten die daarop mogelijk zijn. Debra Aho Williamson, een van de schrijvers van het rapport (Mobile Social Networks, 695 dollar) stelt: ‘Even if only a tiny percentage of the 3 billion worldwide mobile phone users take up mobile social networking, the potential advertising inventory reaches mind-boggling levels.’

  Bron: Marketingfacts