U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • T-Mobile geeft iPhone abonnees sneller mobiel internet


  27 July 2008

  DEN HAAG - Een groeiende groep trouwe internetabonnees van T-Mobile voelt zich benadeeld. Ze krijgen een veel langzamere internetverbinding dan de IPhone abonnee, terwijl ze net zoveel betalen namelijk rond de 29 euro. Op diverse internetforums wordt geklaagd over de ongelijke behandeling.

  Op de website van Pocketinfo zijn een aantal forums waarin gebruikers hun ongenoegen uiten. …’Ik heb net met T-mobile gebeld en wordt er niet goed van’, schrijft Ghozd ‘Ik wil de snelheid die de iPhone gebruikers hebben ook hebben. Betaal potverdomme meer en krijg een lagere snelheid. Dat is toch niet normaal.’

  De woordvoerder van T-Mobile Priscilla Tomasoa benadrukt dat de iPhone diverse applicaties heeft die snel internet vereisen en dat de meeste smartphones (internettelefoons red.) die snelheid niet nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Het is volgens Tomasoa wel mogelijk om voor de Windows Mobile toestellen net zo snel internet te krijgen als op de Apple iPhone maar dan moet je meer betalen, en precies dat is de gebruikers in het verkeerde keelgat geschoten.

  In de reactie van Mc Hubert valt te lezen …’Ik begrijp niet dat andere producenten van toestellen zich niet genaaid voelen door de actie van T-Mobile. Waarom zou HTC nog zaken doen met T-Mobile als hun toestellen niet onder dezelfde condities kunnen worden verkocht als de iPhone? In feite degradeert T-Mobile hun toestellen.’

  Sommige abonnees dreigen met overstappen naar een andere aanbieder en anderen willen een iPhone kopen, doorverkopen en de simkaart in hun eigen smartphone zetten. De woordvoerder van T-mobile benadrukt echter dat dat niet mag en ook niet kan.

  Als er behoefte is aan soortgelijke abonnementen voor andere smartphones dan zal T-Mobile zich daar over buigen, maar T-mobile heeft nog geen klachten binnen gekregen, aldus Tomasoa.

  Bron: AD.NL

 • Verkoop USB Modems verdubbeld in Europa


  22 July 2008

  De verkoop van USB-modems met UMTS verdubbelde in Europa. Mede daardoor ziet Vodafone de omzet uit mobiele datadiensten met 51 procent groeien en, daarmee, voor 6,8 procent aan de concernomzet bijdragen.

  Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die het telecomconcern zojuist bekend maakte.

  De omzet uit mobiele datadiensten, exclusief sms, steeg met 50,6 procent tot 835 miljoen euro. Hoewel Vodafone een mondiaal opererend bedrijf is, is toch 83 procent van de verkopen van mobiel internet uit Europa (693 miljoen euro).

  7 procent omzet uit mailen en surfen

  Volgens Vodafone waren er eind juni 6,7 miljoen klanten die via een handcomputer of een laptopmodem toegang zochten tot mobiel internet. Hoeveel sessies zijn maandelijks opzetten en hoeveel data ze verstoken, is niet bekend. Het telecombedrijf zegt duidelijk het effect te merken van het beschikbaar komen van USB-modems (versus insteekkaarten voor de laptop). USB-modems zijn eenvoudiger in de bediening, wat zich vertaalt naar meer gebruik.

  Een kleine 7 procent van de concernomzet is afkomstig uit de verkoop van mobiel internet. Nog eens 8 procent is afkomstig uit verkoop van ADSL-connecties, sms, advertentiediensten en 'vast mobiel diensten' (mobiel bellen tegen vast tarief in en rondom huis).  

  In totaal is dus 15 procent van de omzet afkomstig uit niet-spraakgebonden handel. Vodafone streeft ernaar om dat percentage in de periode tot maart 2010 op te schroeven tot 20 procent.

  De concernomzet kwam in de zes maanden tot juli 2008 uit op 12,3 miljard euro, een jaartoename van 19,1 procent. Negenenzestig procent van de omzet is afkomstig uit Europa, maar de groei vindt vooral in de niet-westerse landen plaats.

  Het aantal klanten groeide in drie maanden met 8,5 miljoen tot 269 miljoen.

  In Spanje is het effect van de teruglopende economie merkbaar aan een omzetdaling. Vodafone houdt er rekening mee dat dat effect zich ook in andere landen af zal spelen. Het zegt zijn kostenstructuur te hebben voorbereid op teruglopende verkopen.

  Nederlanders belden 8,8 procent meer

  Vodafone Nederland maakte vanochtend gelijk met het moederbedrijf kwartaalcijfers bekend. De operationele omzet in Nederland bedroeg 481 miljoen euro. Dat werd bij elkaar gebeld door 4,4 miljoen klanten, van wie 43 procent prepaidbellers. De gemiddelde omzet per klant per maand bedraagt 36,90 euro (9,40 euro prepaid, 57,30 euro abonnees).

  Het aantal belminuten steeg met 8,8 procent van kwartaal op kwartaal en kwam uit op 2,26 miljard.

  Het is de vraag of Vodafone de groeicijfers van de omzet uit mobiel internet kan handhaven. De Europese Commissie gaat prijsplafonds opleggen aan het buitenlands gebruik van mobiel internet. Dat soort maatregelen heeft een dempende werking op de groei.

  Bron: Emerce.nl

 • Nu ook Hi Mobiel Internet op Internetlaptop.nl


  17 July 2008

  Internetlaptop.nl doet er alles aan om zo actueel mogelijk te blijven. Omdat KPN Hi sinds enkele dagen ook mobiel internet voor laptops aanbiedt, heeft Internetlaptop.nl deze ook in onze vergelijkingsmodule opgenomen. U kunt de abonnementen van Hi ook direct bekijken door op het Hi logo op de voorpagina te klikken.

  Bron: http://www.internetlaptop.nl