U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • KPN upgrade HSDPA naar downloadsnelheid van 7,2 mb


  10 September 2008

  KPN verhoogt de maximale snelheid van mobiel internet van 3,6 Mbit/s naar 7,2 Mbit/s. Daarmee heeft KPN het snelste mobiele datanetwerk van Nederland.

  De uitrol van HSDPA van Nederland begint op 25 september en is naar verwachting eind oktober afgerond. De downloadsnelheid gaat omhoog naar 7,2 Mbit/s en de uploadsnelheid is 1,4 Mbit/s.

  Met deze stap heeft KPN snelheidsachterstand van HSDPA t.o.v. andere landen nu ingelopen. Ter vergelijking T-Mobile biedt in Duitsland net als KPN HSDPA met een snelheid van 7,2 Mb en Proximus in België heeft nog HSPDA met een snelheid van 3,6Mb. Korter bij huis bieden de Nederlandse T-Mobile en Vodafone een maximale snelheid van 3,6Mb.

  Bron: Telecomlog

 • "Groei mobiel internet het hoogst in Latijns Amerika"


  26 August 2008

  Het gebruik van internet via de mobiele telefoon is het afgelopen jaar explosief gestegen, zegt het Noorse browserbedrijf Opera. Het gebruik van de op Java gebaseerde browser Opera Mini is in het afgelopen jaar verviervoudigd.

  De gebruikers van Opera Mini hebben in de maand juli meer dan 3,7 miljard internetpagina's met deze mobiele browser bezocht, zo staat in het maandrapport van Opera. Dat waren er in dezelfde maand van vorig jaar nog 920 miljoen. Het aantal gebruikers van de mobiele browser nam toe van 3,5 miljoen een jaar geleden tot 15,8 miljoen nu.

  Opera logo, alleen de 'O' met schaduw (90 pix)Opera noemt geen exacte cijfers voor Nederland, maar het lijkt erop dat het gebruik van mobiel internet hier niet zo snel groeit als in sommige andere landen. Opera noemt in het maandrapport Latijns-Amerika als belangrijkste groeimarkt, terwijl Nederland niet bij de tien landen hoort waar Opera Mini het meest wordt gebruikt.

  Volgens het het Open Mobiel Internet Initiatief, een samenwerkingsverband van diverse bedrijven en de Consumentenbond met als doel mobiel internet gemeengoed te maken, ligt die groei inderdaad lager. Het aantal gebruikers van mobiel internet neemt elk jaar met dertig tot veertig procent toe, schatte OMI² twee maanden geleden. Volgens het samenwerkingsverband maken ongeveer 1,6 miljoen Nederlanders gebruik van internet via de mobiele telefoon.

  Bron: Tweakers.net

 • Mobiel Internet kosten in buitenland omlaag bij T-Mobile


  22 August 2008

  Naast de verplichte verlaging, conform EU besluit, van de kosten voor bellen in het buitenland worden ook de kosten voor SMS en Mobiel Internet substantieel verlaagd.

  Vanaf 30 augustus 2008 verlaagt T-Mobile de roaming beltarieven voor de landen van de Europese Unie en Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland. Bellen vanuit deze landen kost voortaan 0,55 euro per minuut (was 0,58 euro). Gebeld worden in deze landen kost 0,26 euro per minuut (was 0,29). Sms’en vanuit deze landen naar deze landen en naar Nederland kost 0,36 euro per sms (was 0,50). Mms’en vanuit deze landen naar deze landen en naar Nederland kost 0,71 per mms (was 1,00 euro).

  Per 1 september 2008 worden ook de tarieven voor datagebruik (mobiel internet) voor deze landen fors verlaagd. T-Mobile abonnees betalen voortaan 2,00 euro per Mb (was 10,00 euro per Mb).

  Ook de data roaming tarieven voor de landen in Zone 2 (o.a. VS, Canada, Australië, Turkije, Marokko, Suriname, Aruba, Nederlandse Antillen en de rest van Europa) worden verlaagd naar 5,00 euro per Mb (was 10,00 euro per Mb).

  Bron: Telecomlog.nl