U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • Vodafone mobiel internet telefoon verlaagt snelheid flink


  18 November 2008

  Update: Na klachten van gebruikers blijkt deze snelheidsverlaging toch niet door te gaan!

  Primeur bij de zoals altijd zeer ingevoerde site iphoneclub.nl: Vodafone heeft de snelheid van mobiel internet verlaagd van 3600 kbit/s naar 256 kbit/s. Oftewel: verlaagd met een factor 14...

  Vodafone stond tot voor kort bekend als een aanbieder van supersnel internet op de mobiele telefoon. Met Vodafone Zorgeloos Internet Blox kon je internetten met een snelheid van 3600 kbit/s downstream en 384 kbit/s upstream. Een bezoeker van iPhoneclub.nl ontdekte gisteren echter dat Vodafone de snelheid van Zorgeloos Internet onaangekondigd wel heel drastisch heeft verlaagd: van 3600 kbit/s naar minder dan ééntiende van de oorspronkelijke snelheid. Op de webpagina over Zorgeloos Internet Blox is nu te lezen: "Vodafone levert een snelheid tot wel 256 kbit/s voor downloaden en 64 kbit/s voor uploaden (afhankelijk van je toestel)."

  Vodafone hanteert nog wel de Fair Use Policy, waarbij je niet meer dan tienmaal het gemiddelde gebruik mag overschrijden. Of de lagere datasnelheden alleen gelden voor nieuwe abonnees en dat bestaande abonnees van Zorgeloos Internet Blox gewoon op 3600 kbit/s kunnen blijven internetten kon iPhoneclub.nl niet meteen achterhalen; inmiddels zijn deze vragen bij Vodafone neergelegd.

  De snelheidsverlaging is goed nieuws voor concurrent T-Mobile: na de aanpassing van Vodafone is het mobiele internetaanbod van T-Mobile (ca. 2000 kbit/s bij de speciale iPhone-abonnementen) ineens een stuk aantrekkelijker geworden.

  Bron: Computeridee.nl

 • T-Mobile verdient aan mobiel internet iPhone


  18 November 2008

  T-Mobile zag de omzet uit mobiel internetverkeer in een jaar tijd met 29 procent groeien. Een kleine 5 miljoen Europeanen surfen en mailen nu mobiel. Zeven procent van de Europese omzet komt uit mobiel internet.

  Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend presenteerde.

  Eind september hadden 4,7 miljoen Europeanen een abonnement op Web 'n Walk, het mobiel internet-abonnement van T-Mobile. Een jaar geleden waren dat er nog 2,8 miljoen.

  T-Mobile heeft in Europa 94,5 miljoen klanten die prepaid bellen of met een abonnement. Omgerekend heeft 5 procent van hen een Web 'n Walk-abonnement.

  Dataverbruik verviervoudigt

  Die internetklanten leverde 379 miljoen euro omzet op, 118 miljoen meer dan vorig jaar. In het derde kwartaal van 2008 verbrandden zij gezamenlijk 2 terabyte aan data. Dat is 4 keer meer dan vorig jaar.

  In Europa realiseerde T-Mobile in het derde kwartaal een omzet van 5,4 miljard euro, 1,1 procent meer dan vorig jaar. Omgerekend is 7 procent van de omzet afkomstig uit mobiel dataverkeer (exclusief sms en mms). Een jaar geleden was dat nog 6 procent.

  'Sterkste groeier'

  Mobiel internet is, met een jaargroei van 17 procent, het sterkst groeiende omzetsegment voor de mobiele operator in Europa.

  T-Mobile heeft in Europa 4 filialen. In Nederland toonde het lokale klantenbestand amper groei. Netto ging de teller met 49.000 omhoog. De omzet steeg in een jaar tijd met 62 procent tot 477 miljoen euro. Die stijging wordt mede veroorzaakt door de overname van Orange Mobiel en Breedband.

  Wereldwijd bedient T-Mobile 127 miljoen mobiele bellers.

  1,50 euro extra per klant

  Mobiele surfers en mailers leveren maandelijks 1,50 euro extra omzet op. Dat is 20 procent dan een jaar geleden. Deze zogeheten ARPU stijgt per kwartaal gemiddeld met 5 eurocent.

  T-Mobile nam onlangs de Google-telefoon HTC G1 op in zijn assortiment. Daarover zegt de operator: "We verwachten dat de G1 een extra groei-impuls geeft aan de omzet en het klantenbestand." T-Mobile is in Nederland en Duitsland de exclusieve wederverkoper van Apples iPhone 3G.

  Bron: Emerce.nl

 • Mobiel Internet zorgt voor stijging omzet KPN


  01 November 2008

  Het aantal televisieabonnees van KPN steeg volgens de cijfers (Excel bestand) in het derde kwartaal met 64.000 tot een totaal van 700.000. KPN TV had aan het eind van september een marktaandeel van 21 procent op de digitale televisiemarkt.

  Het mobiele dataverkeer liet ook in het derde kwartaal weer een sterke groei zien: de omzet steeg met 25 procent ten opzichte van het tweede kwartaal, vooral door een toename van het aantal klanten dat gebruik maakt van internet op de mobiele telefoon.

  De totale omzet en overige inkomsten van de consumentenmarkt daalden overigens wel met 3 procent tot 1,021 miljard euro, terwijl de EBITDA steeg met 8,4 procent tot 194 miljoen euro. KPN verloor overigens weer 30.000 vaste bellers in het derde kwartaal, maar dat is minder dan de 100.000 een jaar terug.

  In de zakelijke markt verbeterde de EBITDA in het derde kwartaal met 6,4 procent tot 199 miljoen euro. De omzet van de mobiele data-activiteiten in de zakelijke markt groeide wederom sterk met 50 procent op jaarbasis.

  Ook in het buitenland deed KPN het over het algemeen goed. Dochters E-Plus en BASE zagen hun omzet toenemen. De Duitse mobiele operator sloot het kwartaal af met 17 miljoen klanten, een stijging van 21 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2007.

  KPN heeft tot nu toe geen impact ondervonden van verslechtering van het economische klimaat op haar activiteiten, maar verwacht wel een verslechtering. Zij het niet op het resultaat: De EBITDA voor KPN als geheel, zal in 2008 uitkomen op ongeveer 5 miljard euro, inclusief circa 100 miljoen euro aan boekwinsten op de verkoop van vastgoed.

  Op de persconferentie meldde topman Ad Scheepbouwer dat KPN doorgaat met de uitrol van glasvezel in tien grote steden. "Dan komt er een evaluatie. We willen eerst zekerheid over ons belang in Reggefiber en de wetgeving rond glasvezel, gezien de enorme investeringen die hiermee gemoeid zijn."

  Bron: Emerce.nl