U bent nu hier: Home » HSDPA Nieuws
 • Omzet mobiel internet blijft stijgen bij Vodafone


  05 February 2009

  Telecomconcern Vodafone zag de omzet uit mobiel internet met 25 procent groeien, terwijl de omzet uit sms-verkeer begint te dalen.

  Dat blijkt uit de kwartaalcijfers, voor de periode eindigend op 31 december 2008, die het vanochtend presenteerde.

  De verkoopopbrengsten uit mobiel internet stegen in drie maanden met 25,3 procent tot 870 miljoen euro. Dat is 7,5 procent van de totale omzet van 11,6 miljard euro die het mondiale concern genereerde met bellen, sms'en en dataverkeer. De concernomzet steeg in het laatste kwartaal met 14,3 procent.

  Sms was lange tijd een stevige groeier, verantwoordelijk voor zo'n 10 procent van de omzet. In de vanochtend gepresenteerde cijfers is voor het eerst een kentering te zien.

  Op mondiaal niveau steeg de omzet uit sms nog maar met 0,3 procent, in Europa is sprake van een absolute daling van 0,2 procent. Voorts zag het telecombedrijf de omzet uit spraakverkeer op het Europese vasteland met 4,9 procent dalen.

  De groeicijfers op groepsniveau zijn mede te danken aan de gunstige wisselkoers van het Engelse Pond, aldus de leiding. Daardoor komt bijvoorbeeld in Europa de omzet uit 8,3 miljard euro. Exclusief valutavoordelen steeg de omzet hier nog geen 1,5 procent. Het bedrijf voert een kostenbesparingsprogramma door. Van ontslagen over de verkopen van bedrijfsonderdelen is geen sprake.

  Onder de 289 miljoen klanten circuleren 36 miljoen telefoons en laptopkaarten die met UMTS, mobiel dataverkeer, overweg kunnen. Dertig miljoen daarvan werden afgezet op de consumentenmarkt, 6 miljoen op de zakelijke markt. In de drie maanden tot eind december 2008 werden er 2,3 miljoen van dat soort apparaten verkocht.

  Vodafone is naast exploitant van mobiel internet ook eigenaar van klanten op het vaste internet. Dat aantal groeide in Europa tot 280.000. De omzet uit die activiteiten is circa 800 miljoen euro, te vergelijken met de verkopen van mobiel dataverkeer.

  In het afgelopen jaar pleegde Vodafone twee acquisities waarmee het inhaakt op het groeiend gebruik van mobiel dataverkeer. In mei 2008 kochten de Engelsen het Deense bedrijf Zyb, een backup-dienst voor contacten en agenda's op de mobiele telefoon. In december 2008 nam Vodafone het Zweedse Wayfinder over, een specialist op het gebied van GPS- en locatiebewuste diensten. In het verlengde daarvan lanceerde Vodafone de locatiedienst Pocket Life, die vooralsnog weinig röring veroorzaakt.

  Bron: Emerce.nl

 • "Telfort gaat mobiel internet snelheid verhogen"


  29 January 2009

  Telfort heeft via zijn officiële Twitter account laten uitlekken dat de snelheden en limieten van mobiel internet dit jaar mogelijk verhoogt gaan worden.

  In een Twitter conversatie tussen "KoenvH" en en "Telfortvoordeel", "de officiële Telfort Voordeel Twitter", klaagde KoenvH over een waarschuwingsbrief die hij van Telfort had ontvangen, rondom zijn gebruik van mobiel internet. Telfort beoordeelde zijn gebruik van mobiel internet als 'excessief'. Na een klacht via Twitter te sturen, antwoordde de TelfortVoordeel Twitter als volgt: "We zijn van plan om in 2009 de snelheid voor mobiel internet te verhogen. Concrete plannen per wanneer zijn nog onbekend".
  De exacte data voor de snelheidsverhoging is dus nog onbekend. Eerder verhoogden KPN en Vodafone al hun mobiel internet abonnementen.

  Bron: http://www.Internetlaptop.nl & http://www.twitter.com

 • Verhoging mobiel internet snelheid van Vodafone


  27 January 2009

  Vodafone verhoogt per direct in Nederland zijn maximale downloadsnelheid voor mobiel internet op laptops naar 7,2 mbps. KPN deed dat al eerder.

  Vodafone is gestart met de uitrol van hogere snelheden mobiel internet op notebooks tot maximaal 7.2 mbps (download) en 1.4 mbps (upload). "Hiermee zou in een ideale situatie in circa 5 seconden een presentatie of geluidsbestand van 4MB gedownload en in circa 25 seconden verstuurd kunnen worden", stelt de telecomaanbieder in een persbericht.

  Eerst in Amsterdam

  De hogere downloadsnelheid is volgens Vodafone eerst alleen rond Amsterdam beschikbaar, daarna volgt de rest van de Randstad. De uploadsnelheid van 1,4 mbps heeft al wel een 'bevolkingsdekking van meer dan 90 procent'.

  De snelheidsverhoging geldt momenteel alleen voor klanten met een abonnement voor 'maximale snelheid' op de laptop. De snelheden van andere abonnementen met 'vaste kosten' en de 'Zorgeloos Internet BloX', voor mobiel internet op de telefoon, blijven voorlopig ongewijzigd.

  KPN

  In november meldde KPN dat zijn 7,2 mbps-netwerk een dekking van 90 procent had bereikt. Ook bij KPN geldt de hoogste downloadsnelheid alleen voor laptopgebruikers.

  Bron: Webwereld.nl